Rreth-nesh

Bulevard Art and Media Institute” u hap në Tiranë në vitin 2021. Ndodhet në bodrumin e “Destil Creative Hub”, tek ish zyrat e gazetës “Bashkimi”, një prej gazetave kryesore në vend gjatë regjimit socialist.

Konceptuar si një proces botues, programi i Bulevardit përbëhet nga ditaret, thashethemet dhe letrat, me fokus mbi narrativat arkivore. Këto manifestohen në publikime, ngjarje performuese, dhe mbledhje vjetore me artistë, arkivistë, botues dhe kuratorë. Bulevardi synon edukimin, drejtësinë shoqërore, praktikat ndërbrezore feministe dhe queer, si dhe kërkimin e vazhueshëm për hapësira, në të cilat komunitetet të mund të takohen e të shprehen lirisht.

Bulevardi është bashkëthemeluar nga Sonila Abdalli dhe Valentina Bonizzi, të cilat ndajnë vizionin e një hapësire të përbashkët.

Valentina Bonizzi 

Artiste dhe studiuese

Bashkëthemeluese dhe Drejtore

valentina.bonizzi@bulevard.al

Sonila Abdalli

Arkitekte dhe ndërmarrëse sociale

Co-founder and Producer

sonila.abdalli@bulevard.al