opening
08.03.2024
h 18:00
closure
13.03.2024
LULE MIMOZA 2024

LULE MIMOZA 2024

Për të dytin vit radhazi, Bulevard ka porositur pesë artiste të bëjnë postera me rastin e 8 Marsit, Ditës Ndërkombëtare të Gruas. Posterat e vitit 2024 janë nga Orestia Kapidani (1978), Suela Muça (1973), Anxhela Pipero (1995), Alketa Ramaj (1983) dhe Abi Shehu (1993).

Prodhuar nga Bulevard dhe shpërndarë pa pagesë në 8 Mars, posterat dhe projekti gjithëpërfshirës sjellin punën e artistëve në hapësirën e protestës. Zhvilluar përmes dialogut, veçanërisht rreth mënyrës sesi estetika përfshihet në politikën gjinore dhe jetën e përditshme, artistët e vitit 2024 u rekomanduan të gjithë drejtpërdrejt nga artistët e vitit 2023 Bora Baboçi (1988), Lindart (1993–2010–në vazhdim), Matilda Odobashi (1988), Pula (1974), dhe Gerta Xhaferaj (1993).

Posterat shiten në librarinë Bulevard. Shitjet ndihmojnë për të mbështetur një ekonomi të pavarur.

opening
15.02.2024
h 19:00
closure
01.03.2024
LULE KOSOVA 2024

LULE KOSOVA 2024

Këtë vit, 16 vjetori i Pavarësisë së Kosovës do të festohet ndërkohë që qytetarët e Kosovës përjetojnë për herë të parë mundësinë për të udhëtuar lirshëm në pjesën perëndimore të kontinentit. Për të reflektuar mbi koncepte të tilla si kufijtë, liria dhe proceset e identitetit, "Lule Kosova" prezanton një projekt të sapo përfunduar, kuruar nga botuesja dhe drejtoresha krijuese Rina Meta, ndërtuar rreth punës së poetes dhe muzikantes Eljesa Beka. Projekti zhvillohet në disa faza, përgjatë një viti, duke nisur me një shfaqje ekspozite në hapësirat e galerisë "Bulevard" më 15 shkurt 2024.

opening
18.01.2024
h 19:00
closure
18.01.2024
h 22:00
KAFE KOKOSHKA 2024

KAFE KOKOSHKA 2024

KafeKokoshka 2024 është kuruar nga franz_sella - i cili ka ftuar "100 Capre" një film të pafund nga Francesco Bertelé me një performancë të drejtpërdrejtë në distancë nga Gustafturmak dhe filmin fantazi të vitit 1981 nga Marcell Jankovics Fehérlófia ose Son of the White Mare.

Punimi artistik i posterit: byunknow

opening
25.11.2023
h 17:00
closure
27.11.2023
h 19:00
LULE SHQIPONJA 2023  \nAN INDEPENDENT BOOK FAIR

LULE SHQIPONJA 2023
AN INDEPENDENT BOOK FAIR

Për të dytin vit radhazi, "An Independent Book Fair" bën bashkë botuesit e librabërësit nga Shqipëria, Kosova e më gjerë përmes një thirrjeje të hapur ndërkombëtare. Si pjesë e "Lule Shqiponjës", panairi organizohet në bashkëpunim me "28 November".

* "28 November" ofron tekste (të reja, të përdorura, të kontrabanduara) që kanë të bëjnë me pavarësinë, anarkinë, hapësirat e përjashtimit, dëshirën, tërheqjen, mospërputhjen, vetë-menaxhimin, format e identifikimit, dashurinë.

botuesit e 2023-shit

28 November, Aleph Klub, ArtHouse, Benedict Brink, Berk, Bulevard, Byunknow, CHwB Kosova, COMMENTARIVM, Kolektivi Zine, Kurdistan Solidarity Network, Literatura Anarkiste, Lirindja, Nepotik, Nisesos, O Göce, Oral History Kosovo, Palazzo Bronzo, Pararoja, Peizazhe të Fjalës, Pika pa Sipërfaqe, Potpuri, Private Print, Sherebel, Shtatëmbëdhjetë, StoryLab, Werkplaats Typografie, Yeah! Pizza!, Zachariah Riley, Zeta Contemporary Art Center

opening
29.10.2023
h 18:00
closure
12.12.2023
ATELIEJA (E ARTISTIT) URGJENT

ATELIEJA (E ARTISTIT) URGJENT

The Urgent (Artist) Atelier is a program dedicated to young artists. Bulevard is transformed into a communal studio space to question the intersection between art and education. The urgencies are developed through seminars, workshops, and public presentations, to unravel and share questions related to personal and collective work. 

Artists: Anxhela Pipero, Aurela Kumanaku, Besa Mustafaj, Diona Kusari, Doris Vila, Egi Mali, Emi Behari, Enza Rripaj, Erald Nezaj, Erisalda Veizaj, Franklin Pelari, Hajrie Dedej, Iris Canaj, Kei Suçi, Klea Muceku, Pakita Rustemi, Redina Quse, Renid Tosuni, Resina Meçani, Samela Balazi, Tiziana Lohja

Guests: Mobile School of Visual Art, Arnisa Zeqo, Ukrainian Museum of Contemporary Art/Olga Balashove and Yuliia Hnat, Glen Caçi, Silvi Naçi, Fully Funded Residencies, Leah Whitman-Salkin, Academy of Others

opening
23.09.2023
h 19:00
closure
08.10.2023
THE BULEVARD SHOW 2023 \nWURMKOS | URAT E GJALLA

THE BULEVARD SHOW 2023
WURMKOS | URAT E GJALLA

Bulevard Show 2023 paraqet ndërhyrjen e parë performative të Urave të Gjalla, një projekt i zhvilluar në bashkëpunim me Wurmkos, i cili ndërhyn në një prag, një çarje në teksturën urbane të krijuar nga prishja e një ndërtese të projektuar nga artisti dhe arkitekti Maks Velo (1935–2020) . Urat e Gjalla ndërhyn pikërisht në hapësirë-kohën që ekziston mes prishjes dhe rindërtimit.

Wurmkos është një grup artistësh i themeluar në vitin 1987 në Sesto San Giovanni (Milano). Ai u frymëzua nga Franco Basaglia, psikiatri i cili, në fund të viteve 1970, u përpoq të mbyllte spitalet psikiatrike në Itali.

Vendi: Përballë ndërtesës së prishur Maks Velo (pranë Bulevardit/Destilit)

opening
26.06.2023
h 12:00
closure
09.10.2023
DITARET 2023

DITARET 2023

Bulevardi ka kënaqësinë të prezantojë vitin e dytë të Ditarëve: një punë kërkimore që eksploron prodhimin kolektiv artistik në Shqipëri, nga vitet 1990 deri në dekadën e parë të viteve 2000, përmes objektivit të Lindart, shoqatës së parë dhe të vetme të grave artiste në Shqipëri. Ekspozita e parë Ditarët në 2022 u konceptua si fillim i një procesi dhe jo si rezultat përfundimtar. Bulevardi hap “fletën” e dytë të Ditarëve duke kombinuar një ekspozitë me një simpozium. Të dy përsëritjet ndërthurin dokumentacionin dhe rrëfimtarinë, ku rrëfimet historike të artit të riimagjinuara, të angazhuara në praktikën artistike, miqësia dhe mbështetja e ndërsjellë bëhen të dukshme brenda dhe përtej kufijve politikë dhe socialë.

Një ekspozitë me: Lindart dhe Shoqata e Grave Artiste Shqiptare: Eleni Laperi, Ikbal Beli, Merita Selimi, Suela Muça, Suzana Varvarica Kuka, Xheneta Kadillatri with Lala Meredith-Vula, Marina Grzinić, Tanja Ostojić, and Andreja Dugandžić, Lana Čmajčanin, and Silvi Naçi

Simpozium me: Valentina Bonizzi, Andreja Dugandžić, Eleni Laperi, Ëremire Krasniqi, Ermir Hoxha, Danijela Dugandžić, Dimitra Gitska, Hana Halilaj, Jelena Petrović, Jonida Gashi, Lala Meredith-Vula, Lana Čmajčanin, Marina Gržinić, Raino Isto, Riet van der Linden, Tanja Ostojić, Silvi Naçi, Sokol Çunga

opening
17.05.2023
LULET E MAJIT 2023

LULET E MAJIT 2023

For the second year, Lule Majt coincides with Pride and works in collaboration with Aleanca LGBT to focus with artists and poets in developing, expanding, promoting queer language and image making.

This year Lule Majit hosted the Cyanotype Lab by artist Silvi Naçi.

opening
08.05.2023
h 12:00
closure
15.04.2023
LULE MIMOZA

LULE MIMOZA

Feminizmi dhe betejat LGBTQI+ nuk janë asgjë pa përfaqësimin: politik, kulturor dhe estetik. Këtë vit, në 8 Mars, Ditën Ndërkombëtare të Gruas, pesë artiste, Bora Baboçi, Lindart, Matilda Odobashi, Edit Pula dhe Gerta Xhaferaj, kanë krijuar postera për protestën.

Përfshirë kërkesat politike, sfidat e përditshme, tensionet simbolike dhe shumë më tepër, posterat shënojnë një moment dhe hapësirë ku vizuale, verbale dhe e zakonshme bashkohen në një lëvizje kolektive.

Posterat do të shpërndahen pa pagesë në marshimin e 8 marsit në Tiranë, në sheshin Nënë Tereza.

opening
17.02.2023
h 12:00
closure
19.02.2023
LULE KOSOVA

LULE KOSOVA

E përkushtuar në temën e pavarësisë së shprehjes, dashurisë dhe mendimit, Lule Kosova hapi bibliotekën e Bulevardit në ndërtim. Me dëshirën për të krijuar marrëdhënie institucionale në rritje mes Shqipërisë dhe Kosovës, Lule Kosova niset nga gjuha e përbashkët e të dyjave.

Për këtë vit, në partneritet me Kino Armata, në Kinemanë e Xhepit të Bulevardit do të shfaqet filmi Gratë e Lirisë nga Lum Çitaku (2022).

opening
19.01.2023
h 12:00
closure
02.02.2023
KAFE KOKOSHKA

KAFE KOKOSHKA

Kafe Kokoshka është një program filmi i kuruar nga artistë, i frymëzuar nga të tjerë artistë që ftojnë më shumë artistë!

Kuruar nga Laura Haby, programi dy-javor në Kinemanë e Xhepit në Bulevard do të shfaqë 100 minuta nga sa vijon:

  • Boat, David Lynch, 2007
  • My Eyes are Gone, Laura Haby, 2017
  • My Mexican Bretzel, Nuria Gimenéz, 2019